Seminarium: Innowacyjność i zrównoważony rozwój w rolnictwie i na obszarach wiejskich

W dniu 06.12.2019 r. w Instytucie Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowym Instytucie Badawczym odbyło się seminarium pt. „Innowacyjność i zrównoważony rozwój w rolnictwie i na obszarach wiejskich”, którego organizatorami byli Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy, Ambasada USA w Polsce oraz U.S. Sustainability Alliance. 

Program seminarium:

09:30 Otwarcie i wprowadzenie

  • Prof. dr hab. Marian Podstawka, Dyrektor IERiGŻ-PIB
  • Jonn Slette, Attaché ds. Rolnictwa Ambasady USA w Polsce

09.45 – 11.00 Sesja I

11.20 – 12.50 Sesja II

12.50 – 13.50 Dyskusja Panelowa

  • Andrzej Gantner, Wiceprezes, Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności
  • David Green, Executive Director, The U.S. Sustainability Alliance
  • Dr Waldemar Guba, Dyrektor, Departament Strategii i Analiz, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Prof. dr hab. Mariusz Matyka, Zastępca Dyrektora ds. Naukowych, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – PIB w Puławach,
  • Dr hab. Arkadiusz Sadowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Piotr Słowik, Naczelnik Wydziału Rynku Rybnego w Departamencie Rybołówstwa, Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej

W seminarium wzieli udział m.in. przedstawiciele:

  • U.S. Sustainability Alliance,
  • U.S. Meat Export Federation,
  • Alaska Seafood Marketing Institute,
  • Ambasady USA w Polsce,
  • Ambasady Francji w Polsce,
  • Ambasady Królestwa Niderlandów w Polsce,
  • Ambasady Niemiec w Polsce,
  • Ambasady Węgier w Polsce,
  • Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
  • Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej,
  • Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa,
  • Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – PIB,
  • Instytutu Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa – PIB,
  • Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu,
  • Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu,
  • Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie,
  • Polskiej Federacji Producentów Żywności,
  • Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych – Ewelina Spłocharska,
  • Izby Zbożowo-Paszowej,
  • Czasopisma „Farmer”.Źródło i zdjęcie: www.ierigz.waw.pl

Kontakt

Krajowe Zrzeszenie Producentów
Rzepaku i Roślin Białkowych

ul. Szkolna 2/4 pok. nr 403
00-006 Warszawa
Tel: 882 133 153
E-mail: biuro@kzprirb.pl

Kontakt w terenie

Pobierz magazyn

Nr 54/2020

Najnowszy numer gazety “Nasz Rzepak”, pobierz najnowszy numer.

zobacz więcej

Jeżeli chcesz otrzymywać od nas najnowsze artykuły oraz aktualne informacje zapisz się na newsletter.